Lexus | Debrecen

Hírlevél feliratkozás

A repülőgépek világából érkező hátsó légterelő és egyéb finomságok: ezt hozza a Lexus LC új modelléve

A repülőgépek világából érkező hátsó, szénszálas légterelő, amelynek kifejlesztésében Yoshihide Muroya versenypilóta is közreműködött, a ‘Lexus Driving Signature’ jegyében végrehajtott menetdinamikai fejlesztések, új Lexus Bespoke Build személyre szabási program: néhány különleges újítás amely a Lexus bemutatását követően azonnal ikonná váló sportautója, az LC és kabrió változata, az LC Convertible 2022-es modellévét fémjelzi. Ha ez nem volna elég, itt a Sport módban még tovább fokozott irányíthatóság és a Normál üzemmódban megnövelt kényelem, vagy épp a 21 colos, kovácsolt alumínium keréktárcsák Sport felszereltségi szint esetén.

 Lexus LC 2022 modellev 1

Az LC Coupé és LC Convertible modellek díjnyertes formatervét és lenyűgöző menetteljesítményét most még magasabb szintre emeli a Lexus számos fejlesztéssel, amelyek 2022-től még jobbá és különlegesebbé teszik a típusokat. A futómű továbbfejlesztése mellett a Lexus történelmének első Lexus Bespoke Build programjával az ügyfelek számára lehetővé válik az LC és LC Convertible modellek személyre szabásának lehetősége.

 

Lexus LC 2022 modellev 2

 

Dinamikusabb és kifinomultabb vezetési élmény

 Lexus LC 2022 modellev 3

2022-re az LC és az LC Convertible modellek továbblépnek a Lexus Driving Signature vezetési filozófia jegyében, amely az autók menetdinamikáját is érinti. Az LC esetében a tervezők finomhangolták az első és a hátsó futómű beállításait, így a kormányzás még gyorsabbá, közvetlenebbé és kommunikatívabbá vált. Az áthangolás eredménye a fokozott menetdinamika, valamint a vezető és az autó közötti még szorosabb kapcsolat.

 

Lexus LC 2022 modellev 4

 

Fokozott vezethetőség és kényelem

 

Az LC és LC Convertible vezetési üzemmódjai közül a ’Normal’ még kifinomultabb rugózási kényelmet és vezetési élményt kínál, míg az S+ mód még jobb menetdinamikát szavatol. A tervezők úgy módosították a futómű be- és kirugózási beállításait, hogy a vezető még inkább egynek érezhesse magát az autóval. A Lexus Dynamic Handling funkcióval felszerelt modellek még jobb reakciókat és még élvezetesebb vezethetőséget kínálnak. Az új váltási mechanizmus fokozza a biztonságot N-ből D vagy R fokozatba történő váltás során, megakadályozva az akaratlan félreváltást. Végül pedig egy új, mélyebb üléskonstrukció fokozza a kényelmet, átalakított üléspárnával és háttámlával.

 

 

A repülőgépek világából érkező, szénszálas hátsó légterelő

 

Az LC-hez elérhetővé válik egy új, szénszál erősítésű műanyagból (CFRP) készült hátsó légterelő, amelyet a Lexus a világhírű japán versenypilótával, Yoshihide Muroyával közösen fejlesztett. A Muroyával való folyamatos együttműködés első gyümölcseként ez a könnyű, különösen merev és látványos hátsó légterelő maximalizálja az aerodinamikai teljesítményt és kivételes dinamikus vezethetőséget tesz lehetővé. A szénszálból és epoxi gyantából álló légterelő lakkozott kialakítása megjeleníti a szőtt szénszálak látványos mintázatát. A kialakítás pedig a repülésből merít inspirációt, így például a légterelő végződése a repülőgépek szárnyának végére emlékeztet.

 

Lexus LC 2022 modellev 8

 

Az első Lexus Bespoke Build program

 

Az ügyfelek elsőként szabhatják személyre Lexus LC vagy LC Convertible modelljeiket az új Lexus Bespoke Build program keretében. Az érintett járművet a Lexus Takumi mestereinek elit csapata készíti fel abban a legendás Lexus Motomachi gyárban, ahol többek között az LFA szuperautó is készült. Az ügyfelek a saját stílusuknak és ízlésüknek megfelelő LC vagy LC Convertible modellt konfigurálhatnak exkluzív új keréktárcsák, légterelők, tetőelemek, valamint külső és belső betétek, illetve színek segítségével a korábbi különleges kiadások által inspirált felszereltséggel. Bizonyos személyre szabási lehetőségek, például a szénszálas tető kizárólag az LC kupé változatához lesz elérhető. A Lexus Bespoke Build modellek könnyen megkülönböztethetők lesznek a középkonzolon elhelyezett logónak köszönhetően.

 Lexus LC 2022 modellev 9

Lexus LC 2022 modellev 11

 

Fekete külső csomag a Lexus LC kupé számára

 

Az LC kupé változatához a Lexus Bespoke Build program keretében elérhetővé válik egy exkluzív fekete külső csomag, amelynél merész fekete betétek hangsúlyozzák ki az egyedi Lexus hűtőrácsot, miközben a fényszórók és a hátsó lámpák körül található fekete betétek kiemelik a modell forradalmi megjelenését.

 

 

Kovácsolt alumínium, fekete 21” keréktárcsák

 Lexus LC 2022 modellev 6

A magabiztosság és a kifinomultság páratlan elegyét nyújtják az új 5-duplaküllős, kovácsolt alumínium keréktárcsák, melyek a Lexus Bespoke Build program keretében elérhetők.

 

Lexus LC 2022 modellev 5

 

Marina fehér belső tér, amelyet a Regatta Edition inspirált

 

Az új LC Convertible a legszebb oldalát mutatja meg a Lexus Bespoke Build program keretében elérhető exkluzív Marina fehér belső térrel, amelyet az LC Regatta Edition inspirált. A Marina kék tetőkárpit, valamint a fehér és kék belső kárpitozás használata egy kikötő luxusát idézi fel, miközben a versenyjachtokra emlékeztet. A műszerfal és az ajtópanelek kontrasztos mélykék felső és fehér alsó színt kaptak, az első ülések pedig fehér, perforált, félanilines bőrkárpitozást viselnek.

 

Lexus LC 2022 modellev 7

 

 

 

lexus lbx szinezo