Lexus | Debrecen

Finanszírozási megoldások

Vállalatunk immáron több mint 27 éves tapasztalattal a háta mögött bővíti szolgáltatási körét, így már Operatív lízing konstrukciót is kínálunk a nyíltvégű- és zártvégű pénzügyi lízing mellett.

A világ vezető full hybrid prémium autómárkája

Egy vállalatvezető autója egyértelmű üzenetet hordoz: jelzi cégének presztízsét és szellemiségét. E vevőkörből mind többen találják tökéletes választásnak a Lexus-t, amelynek minősége, kényelme és szolgáltatásai sok esetben magasabb színvonalúak, mint a tradicionális presztízs márkáké. A döntés során az is sokat számít, hogy bár a Lexus köztudottan luxusautókat gyárt, modelljeinek megjelenése nem hivalkodást, hanem eleganciát és harmóniát sugall. Örömünkre szolgálna, ha alkalmunk nyílna mindezt személyesen is megbeszélni Önnel, elvárásainak tökéletesen megfelelő flottamegoldást kialakítva cége számára.

lexus nyílt végű lízing készpénz vagy hitel

 

  

egyéb előnyök

Versenyképes teljes fenntartási költség (tco)

A Teljes Fenntartási Költség a legfontosabb vásárlási szempont, mivel ez mutatja meg egy gépjármű teljes tényleges költségét a vásárlástól kezdve a karbantartáson keresztül az autó használtautóként történő eladásáig. A TCO legnagyobb része az értékcsökkenés, mely akár 50%-át is kiteheti a teljes üzemeltetési költségeknek. A Lexus gépjárműveket használó cégek megtapasztalhatták, hogy gépjárműeink nemcsak magas presztízsűek és kiemelkedően megbízhatók, hanem a Teljes Üzemeltetési Költségük is rendkívül kedvező.

Magas maradványérték

A Lexus gépjárművek értékvesztése lassú és még évek múltán, magas futásteljesítménnyel is magas áron értékesíthetők. Így biztos lehet benne, hogy befektetése értékálló. Független felmérések alapján, a Lexus gépjárművek értéktartása a legjobbak közé tartozik a piacon.

magas maradványérték

 

Megújult termékpaletta

Megújult széles termékpalettánk révén vállalata bármilyen prémium személyautó igényét a legkisebbtől a legnagyobbig bezárólag ki tudjuk elégíteni.

megújult termékpaletta

  

lexus lobbi2Amióta bemutattuk az első Lexust, töretlenül hiszünk a vásárlókért tett extra erőfeszítésekben. Az elmúlt 25 év alatt számtalan díj igazolta törekvéseink helyességét – vagyis hogy minden ügyfelünkkel úgy kell foglalkoznunk, mintha saját otthonunkban látnánk őket vendégül. De mi lehet az, ami tökéletessé csiszolja ügyfélszolgálatunkat?

A válasz egyetlen szó, ami japán hagyományainkból ered: ‘Omotenashi’.

Az Omotenashi a japán nyelvben ’vendégszeretetet’ és ‘udvarias kiszolgálást’ jelent. Ám az Omotenashi sokkal több, mint kitűnő szolgáltatás; ez egy régi japán szemlélet, aminek szellemében a vendéglátó elébe megy vendégei elvárásainak, még azelőtt kielégítve igényeiket, hogy azok egyáltalán felmerülnének.

Az Omotenashi a Lexus minden dolgozójának életét és gondolkodását áthatja - olyannyira, hogy tetten érhető még az olyan autóink tervezésében is, mint az új LS luxuslimuzin. ó példa az Omotenashi megtestesülésére, ahogyan az LS automatikusan felemelkedik, hogy Ön könnyebben beülhessen, vagy ahogy hátramenetbe kapcsolva lehajlanak a hátsó fejtámlák, hogy Ön jobban átlássa az autó mögötti útszakaszt.

 

lexus lobbi1Autója teljes élettartama során mindent megteszünk azért, hogy Önnek felejthetetlen ügyfélélményben legyen része; páratlan szolgáltatással és professzionális szervizmunkával gondoskodunk arról, hogy Ön maximálisan elégedett és nyugodt legyen. Ha ellátogat márkakereskedéseinkbe, mindent megteszünk azért, hogy kellemes, barátságos és igényes környezetben elégítsük ki igényeit. A Lexus modern ügyfélterében elolvashatja a legfrissebb híreket, internetezhet, és üdítőkkel olthatja szomját. Amíg Ön pihen, a Lexus szakemberei a legnagyobb hatékonysággal és precizitással végzik munkájukat, hogy Ön a lehető legrövidebb időn belül újra a volán mögé ülhessen.

Amennyiben nem döntötte még el, hogy milyen konstrukcióban szeretne új autójába beülni, segítünk az Ön számára leghatékonyabb és legideálisabb megoldás kiválasztásában.

Szakértelemmel és erős háttérrel rendelkező vállalkozás révén célunk, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk az Ön számára.

 

 

Ismerje meg a lehetőségeket

Operatív lízing

Tartós bérlet szolgáltatásunk során arra törekszünk, hogy nemcsak költséghatékonyan, hanem ügyfélbarát, gondtalan és kényelmes mobilitást biztosítsunk ügyfeleink számára.


operativ

Hogyan Működik?

Operatív lízingnek – vagy más néven tartós bérletnek – nevezzük azt az ügylettípust, amikor a bérbeadó a bérbevevő igényeinek megfelelő gépjárművet beszerzi és a bérbevevőnek, díjfizetés ellenében határozott idejű használatra átengedi.

A futamidő lejártával az eszköz tulajdonjoga továbbra is a bérbeadónál marad, tulajdonjogot a bérbevevő nem szerezhet a gépjárművön.


Kinek Ajánljuk?

Elsősorban a gépjárművet, mint eszközt szeretnék használni és nem a tulajdonszerzés a céljuk.

Áfa körbe tartoznak és jogosultak áfa visszaigénylésre.

Az üzemeltetési és adminisztrációs feladatokkal nem szeretnének napi szinten bejlódni.

ELŐNYÖK:

 • ÁFA: a havi bérleti díj és a bérleti díjban szereplő egyéb járulékos költségek áfa tartalma, az igazolhatóan céges használat arányában visszaigényelhető.
 • TULAJDONLÁS: Mivel az eszköz nem a bérbevevő könyveiben szerepel, így mérlegen kívüli finanszírozást kínál.
 • TERVEZHETŐ SÉG: A bérleti díj változatlan, a konstrukció fix kamatozású, így pontosan tervezhetőek a havi kiadások.
 • ELSZÁMOLÁS: A havi bérleti díj 100 %-ban költségként leírható.
 • ADMINISZTRÁCIÓ: Jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket.
 • KISZÁMÍTHATÓSÁG: A futamidő végén nincs többletkiadás, a maradványérték fix és garantált.

 

AJÁNLAT RÉSZE:

 • Finanszírozás
 • Teljes körű karbantartás
 • Biztosítások
 • Adók
 • Gumiabroncs szolgáltatás
 • Csereautó szolgáltatás (Prémium csomagban)
 • Asszisztencia

 

Nyíltvégű pénzügyi lízing

Költségkímélő megoldás áfa visszaigényléssel és KKV adókedvezménnyel.


nyiltvegu

Hogyan működik?

A lízingbeadó – a lízingbevevő által kiválasztott – gépjárművet azzal a céllal vásárolja meg, hogy azt meghatározott időre az ügyfél, mint lízingbevevő használatába adja. A futamidő alatt a forgalmiban és a törzskönyvben tulajdonosként a lízingbeadó szerepel, a lízingbevevő üzembentartóként kerül bejegyzésre.

A futamidő végén a lízingbevevő vételi opcióval vagy vevőkijelölési joggal rendelkezik, azaz maga, mint lízingbevevő megvásárolhatja az autót vagy megnevezheti azt a harmadik felet, aki a lízingbeadótól megvásárolhatja az autót. Mindkét esetben a lízingelt autó a futamidő végén a maradványérték megfizetése után kerülhet a lízingbevevő vagy az általa kijelölt harmadik fél birtokába.

KONSTRUCKIÓ JELLEMZŐI:

 • Ügyfelek: társas vállalkozások és egyéni vállakozók
 • Finanszírozható eszköz: személygépjármű
 • Gépjármű kora: új és használt autó (3 éves korig)
 • Futamidő: 24-72 hónapig (változó kamatozás), 36-60 hónapig (fix kamatozás)
 • Devizanem: Forint
 • Kamatozás: változó vagy fix

ÁFA VISSZAIGÉNYLÉS

Az áfa törvény lehetővé teszi a személygépjárművekhez kapcsolódó lízingdíjak áfa tartalmának visszaigénylését bérleti konstrukcióknál. Áfa szempontjából nem csak az operatív lízing számít bérleti konstrukciónak, hanem a nyíltvégű pénzügyi lízing is – így e konstrukció esetén is visszaigényelhető az áfa.

Ez a cégek számára komoly könnyebbséget jelent és azt eredményezi, hogy kedvezőbb feltételekkel tudják lízingbe venni céges autóikat, ami jelentős megtakarítást jelent a költségvetésükben.

Minek az áfája igényelhető vissza?

A lízingdíjak tőkerésze után megfizetett áfa igényelhető vissza, beleértve a kezdő lízingdíjat és a havi lízingdíjakat is. Amennyiben a gépjármű megvásárlásra kerül, a maradványértékre eső áfa nem levonható.

Milyen arányban igényelhető vissza?

Az áfát olyan arányban lehet visszaigényelni, amilyen arányban a gépjárművet adóköteles termékértékesítéséhez, szolgáltatásnyújtásához használja – tehát arányosítani kell az üzleti és magáncélú használatot.

Az üzleti célú felhasználás dokumentálása és igazolása és az áfa törvény egyéb feltételeinek teljesítése a lízingbevevő feladata.

 

Törvényváltozás!

2019. JANUÁR 1-TŐ L ÚTNYILVÁNTARTÁS NÉLKÜL IS LEVONHATÓ AZ ÁFA 50%-A. EZZEL JELENTŐ S ADMINISZTRÁCIÓS TEHERTŐL SZABADULNAK A VÁLLALKOZÁSOK!

NAV tájékoztató 2019.04.15.

NAV kiegészítő tájékoztató – 2019.09.09

Hol alkalmazható?

Személygépjármű készpénzre, hitelre vagy zártvégű pénzügyi lízingre történő vásárlása esetén az áfa továbbra sem igényelhető vissza, tehát csak nyíltvégű pénzügyi lízingnél és operatív lízingnél alkalmazható.

Kizárólag teljes áfás értékesítésnél alkalmazható, azaz áfa-mentes, valamint különbözeti áfás értékesítés esetén nem.

 

ELŐNYE:

 • Visszaigényelhető az Áfa: A lízingdíjak áfa tartalma az üzleti használat arányában levonható
 • Adókedvezmény: Kis- és Középvállalkozások a fizetett kamat 100 %-át levonhatják a társasági adójukból
 • Likviditási többlet: A készpénzes vásárlással szemben, a beszerzésre ki nem fizetett összeg leköthető, befektethető vagy a cég más beruházására fordítható.
 • Beszerzési ár: A beszerzési ár áfa tartalma nem része a lízingtőkének, így alacsonyabb a finanszírozott összeg
 • Maradványérték: A beépített maradványérték csökkenti a havi líziongdíjat. Maradványértéken az autó a futamidő végén megvásárolható.
 • Költségelszámolás: A lízingdíjak kamatrésze ésaz értékcsokkenés a számviteli törvény szerint költségként elszámolhatóak.
 • Illetékfizetés: Szerződéskötéskor a lízingbevevő az üzembentartói jog megszerzéséért a tulajdonszerzésiilleték 25%-át köteles csak megfizetnie. A fennmaradó részt csak akkor kell megfizetni, ha ténylegesen is megvásárolja majd az autót a futamidő végén.

 

Zártvégű pénzügyi lízing

zartveguHogyan működik?

Zártvégű pénzügyi lízing konstrukcióban a lízingbeadó (Toyota Pénzügyi Zrt.) megvásárolja a kiválasztott gépjárművet, majd egy határozott időtartamra, díjfizetés ellenében a lízingbevevő használatába adja azt és minden tulajdonhoz kapcsolódó jogot rá engedményez. A futamidő alatt a járművet a lízingbevevő szerepelteti a könyveiben, és számolja el az értékcsökkenést.

A futamidő alatt a forgalmiban és a törzskönyvben tulajdonosként a lízingbeadó szerepel, a lízingbevevő üzembentartóként kerül bejegyzésre. A futamidő végén az utolsó lízingdíj megfizetése után a gépjármű automatikusan a lízingbevevő tulajdonába kerül.


Konstrukció jellemzői:

 • Ügyfelek: társas vállalkozások, egyéni vállalkozások és magánszemélyek
 • Gépjármű kora: új és használt autó (szgk – 14 éves korig, tgk – 11 éves korig)
  • Futamidő: 12-96 hónapig (változó kamatozás), 36-60 hónapig (fix kamatozás)
 • Devizanem: Forint
 • Kamatozás: változó vagy fix

ELŐNYE:

 • Likviditás: A vállalkozás a beruházást külső forrással tudja megoldani – javítja a cash flow-t.
 • Lízingdíjak: A lízingdíjak fizethetők a lízingelt jármű által megtermelt bevételekből.
 • Tulajdonszerzés: A lízingtárgy tulajdonjoga automatikusan a lízingbe vevőre száll a futamidő végén.
 • Adókedvezmény: Kis- és Középvállalkozások a fizetett kamat 100 %-át levonhatják a társasági adójukból.
 • Költségelszámolás: A lízingdíjak kamatrésze és az értékcsökkenés a számviteli törvény szerint költségként elszámolhatóak.