Lexus UX

 

Az UX jóval több, mint egy egyszerű autó. Minden részletében egy kimagasló technológiai teljesítmény bújik meg, kezdve az ötödik generációs Lexus öntöltő hibrid rendszertől a kiemelkedően merev padlólemezig. Az autó csendessége, zökkenőmentes, erőteljes gyorsulása és a precíz irányíthatósága utánozhatatlanná teszi a teljesítményét. Az egyedi megjelenés érdekében tervezőink fáradhatatlanul dolgoztak, hogy megalkossák ezt a lenyűgöző, prémium kompakt SUV modellt, amely merész első hűtőrácsot kapott. Munkájuk gyümölcse a legapróbb részletekben is fellelhető, mint a kombinált hátsó LED fényszórók, amelyek stílusos és egyben aerodinamikus formája hozzájárul a lenyűgöző vezetési élményhez.

 

 

lexus driving signature

LEXUS DRIVING SIGNATURE

A hagyományos kompakt SUV modelleknél gazdaságosabb és környezetbarátabb a megújult UX, melyben az új öntöltő hibrid rendszer kiemelkedően egyenletes és szinte hangtalan működést kínál. Az UX 300h egyedülálló Lexus Driving Signature élményt nyújt, mely többek között annak köszönhető, hogy több hónapon keresztül ugyanaz a Lexus "Takumi" mesterpilóta működött közre a tesztelés során, aki a lenyűgöző LC kupét is próbára tette. Az eredmény olyan sportosság, mely felülmúlja az SUV modellekkel kapcsolatos elvárásokat.

 

5. GENERÁCIÓS LEXUS ÖNTÖLTŐ HIBRID HAJTÁS

Az UX 300h új öntöltő hibrid technológiája a szuperhatékony 2,0 literes benzinmotort egy vagy két nagy teljesítményű elektromotorral kombinálja, így a rendszer összteljesítménye 199 lóerőre nőtt. A kiváló üzemanyag-fogyasztás és a tisztán elektromos működés mellettl a gyorsulás még jobb és egyenletesebb lett az újonnan kifejlesztett lítium-ion akkumulátornak köszönhetően. Induláskor és alacsonyabb sebességnél az erőteljes első elektromotor (és az összkerékhajtású változatoknál a hátsó elektromotor) hajtja az UX 300h-t, ilyenkor a tisztán elektromos hajtás előnyeit élvezhetjük.

4th generation lexus

 

hybrid transmission

TOVÁBBFEJLESZTETT HIBRID TRANSAXLE

Ez az új hibrid sebességváltó egy villanymotorral/generátorral köti össze a benzinmotort, és több mint 25 százalékkal alacsonyabb a belső súrlódása, mint a korábbi Lexus rendszereknél, így alacsony üzemanyag-fogyasztást, csendes működést és kiváló vezetési élményt biztosít. A Sequential Shiftmatic rendszer képes a kézi váltásokhoz hasonló érzetet biztosítani hat fokozatban, amelyet a finoman beállított motorfékkel ér el. A transaxle ház tömege pedig 20 százalékkal csökkent.

 

Az újonnan kifejlesztett lítium-ion akkumulátorcella kompaktabb és könnyebb kialakítású, ugyanakkor 15 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint a korábbi nikkel-metál-hidrid akkumulátor. Ennek köszönhetően kiváló gyorsulást és alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosít. Az UX 300h hátsó ülése alatt elhelyezett egység rugalmasan használható utasteret biztosít, miközben hozzájárul a jármű alacsony súlypontjához is.

A továbbfejlesztett E-FOUR rendszer egy 30 kW-os hátsó elektromotorral javítja az úttartást és a teljesítményt megváltozott útviszonyok között is. A jobb irányíthatóság érdekében az új shift-by-wire mechanizmus kellemes és gyors kezelést biztosít. Az első és hátsó tengelyek közötti zökkenőmentes erőelosztás stabilabb vezetést tesz lehetővé - még emelkedőn vagy havas úton is - a hagyományos összkerékhajtási rendszereknél alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett.

 

 

Biztonság

 

lexus safety system

LEXUS SAFETY SYSTEM + / ÖTCSILLAGOS NCAP ÉRTÉKELÉS

Az UX 300h a Lexus Safety System + legújabb generációjának fejlett, aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerei által nyújtott előnyöket tudhatja magáénak. Ezek közé tartozik az éberség figyelő monitor, amely folyamatosan figyeli a vezetőt a fáradtság jelei után kutatva, valamint a proaktív vezetési asszisztens, amely a fékezés és a kormányzás támogatásával segíti a vezetőt a többi közlekedőtől és tárgyaktól való biztonságos távolságtartásra.

Az UX 5 csillagos NCAP értékelést kapott, és alapfelszereltségként 8 légzsákot kínál. Még azután is figyel Önre és a többi közlekedőre, amikor Ön már leparkolt: a biztonságos kiszállást segítő rendszer figyelmeztető jelzést ad, hogy az utasok (elöl és hátul) ne nyissák ki az ajtót, ha hátulról közeledő forgalom, például autók vagy kerékpárosok érkeznek.

 

ÜTKÖZÉST MEGELŐZŐ BIZTONSÁGI RENDSZER / VÉSZHELYZETI KORMÁNYASSZISZTENS

Az Euro NCAP tesztjén a "veszélyeztetett úthasználók védelme" terén elért kiemelkedő eredmények az elismert Lexus Safety System + (minden UX modellben alapfelszereltség) rendszernek köszönhetően születtek.

A továbbfejlesztett Lexus ütközést megelőző biztonsági rendszer lehetővé teszi, hogy több lehetséges ütközés elkerülhető legyen, például balra/jobbra kanyarodáskor és amikor az autó elé vágnak. Ha ütközésveszély esetén megpróbálna kikerülni egy gyalogost, a vészhelyzeti kormányasszisztens támogatja a kormánymozdulatokat, hogy fokozza az UX 300h stabilitását és megakadályozza a véletlen sávelhagyást.

pre collision system

 

dynamic radar cruise control

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA / JELZŐTÁBLA FELISMERŐ RENDSZER

A rendszer egy milliméteres hullámhosszú radar és egy kamera segítségével érzékeli az Ön előtt haladó járművet, és megfelelő követési távolságot tart. Ha az elöl haladó jármű megáll, a rendszer az UX 300h-t is állóra fékezi, ha az említett jármű elindul, az UX 300h is elindul vele együtt. A rendszer korán észleli az elé vágó járműveket, és sáv- és nyomtartó rendszerrel együtt dolgozva automatikusan csökkenti a sebességet a kanyarokban. A jelzőtábla felismerő rendszer (RSA) felismeri a közlekedési táblákat, és jelzi ezeket a vezető számára a multi-információs kijelzőn. Amikor a rendszer kapcsolódik az adaptív sebességtartó automatikához, akkor az autó automatikusan csökkenti a sebességét a jelzőtábla-felismerő rendszer által észlelt sebességkorlátozások szerint.

 

Az opcionális adaptív távfény-vezérlés (AHS) segít megelőzni, hogy az UX 300h elvakítsa a többi közlekedőt. Az AHS a szélvédő tetején elhelyezett kamera segítségével érzékeli az elöl haladó járművek fényét, és automatikusan optimalizálja a fényszóró fényeloszlását, hogy ne világítsa meg közvetlenül az előttünk haladó vagy szembejövő járműveket. A fényszórókban található tizenkét független LED chip engedélyezés, illetve letiltás segítségével képesek pontosan szabályozni a megvilágított területet.

 

 

Merész formák

 

beauty meets function

A SZÉPSÉG ÉS A FUNKCIONALITÁS TALÁLKOZÁSA

Tervezőink fáradhatatlanul dolgoztak, hogy megalkossák ezt a lenyűgöző, prémium SUV modellt, amely magában hordozza az elektrifikációból áradó dinamizmust. Munkájuk tökéletessége az autó számos részletében fellelhető, ezek egyike a kombinált hátsó LED lámpatest, amely stílusos és egyben aerodinamikus formája hozzájárul a vezethetőséghez és a teljesítményhez is. Így találkozik a szépség a funkcióval, mely az UX 300h tökéletességét adja.

Az új, rozébarna metálfényezéssel az UX még izgalmasabb lett, mint valaha: dinamikus, letisztult megjelenését felszereltségtől függően 18” könnyűfém keréktárcsák és a karosszéria színére fényezett kerékjárati ívek emelik ki még inkább.

 

F SPORT / F SPORT Design

Az új színválasztékkal az UX minden eddiginél vonzóbb lett. Új lendületet adva az UX kínálatának, kizárólag az F SPORT és F SPORT Design modellekhez elérhető lett a rozébarna, a titánium és a zafírkék fényezés, fekete tetővel, fekete oszlopokkal és fekete tetősínekkel.

f sport

 

17 inch aero ventilating wheels

17" AERODINAMIKUS KERÉKTÁRCSÁK

A fekete vagy ezüst fényezésű keréktárcsák küllőinek mindkét oldalán apró szárnyak találhatók, mely kialakítást Lexus alkalmazza a világon elsőként. Ezek a szárnyacskák a ‘Gurney-szárnyak’ elvén működnek, amelyeket versenyautók hátsó légterelőjén is használnak a légáramlatok kisimítására és leszorító erő fokozására. Ez az új, innovatív kerék-kialakítás a fékek hűtésének javításával stabilabb fékteljesítményt eredményez, miközben az autó oldala mellett kialakuló légörvényeket is mérsékli.

 

Felszereltségtől függően a kompakt, Tri-LED egységek és az L-alakú nappali menetvilágítás határozottan rajzolja ki a jellegzetes Lexus-nyílhegyet. Ezek a lámpatestek a legváltozatosabb időjárási körülmények közt is tökéletes megvilágítást adnak, és még ködös időben is megfelelő látási viszonyokat teremtenek.

A kombinált hátsó lámpatestek különleges szárnyszerű, modern kialakítása nemcsak látványos, de az aerodinamikát is javítja. A lámpatestekbe épített terelőlapok mintegy 16 százalékkal mérséklik a levegő nyomásváltozását, remekül stabilizálva az autó hátsó részét kanyarodás közben vagy oldalszélben. A bal és jobb oldali hátsó lámpatesteket összefüggő fénycsík köti össze, átívelve a csomagtér ajtaján. A 120 LED-ből álló fényvezető elem a legkeskenyebb pontján csupán 3 mm széles.

 

 

Innovatív technológia

 

hands free power tailgate

LÁBBAL NYITHATÓ CSOMAGTÉRAJTÓ*

Kényelmesen pakolhat az UX csomagterébe, hiszen a csomagtér nyitásához és zárásához az is elég, ha megmozdítja lábát a hátsó lökhárító alá épített érzékelő előtt - és ehhez mindössze annyi kell, hogy Önnél legyen az intelligens kulcs.

*Felszereltségtől függően.

 

S-FLOW KLÍMAVEZÉRLÉS / KLÍMAMENEDZSER

Az S-Flow klímavezérlés a külső időjárási viszonyokat is figyelembe véve intelligensen szabályozza az utastér hőmérsékletét, így nemcsak kimagasló kényelmet kínál, hanem az üzemanyag-fogyasztást is csökkenti. A rendszer azt is érzékeli, ha egy ülés üres, és ennek megfelelően vezérli a légbefúvást. A klímamenedzser enyhén savas kémhatású nanoe™ X ionokat juttat az utastérbe, amelyek egyrészt segítenek ártalmatlanítani a vírusokat és baktériumokat, másrészt semlegesítik a kellemetlen szagokat, miközben hidratálják az utasok bőrét és haját.

s flow climate control

 

13 speaker mark levinson

13 HANGSZÓRÓS MARK LEVINSON AUDIORENDSZER*

A 915 W teljesítményű, 13 hangszórós Mark Levinson® Premium Surround hangrendszer világszínvonalon szól. A rendszer összes elektromos részegységének ideális kialakítása révén a teljes harmonikus torzítás csupán maximum 0,1 százalék. A berendezés középpontjában egy 150 W / 4 Ω x 12 csatornás (8 csatornát használó) D osztályú erősítő áll. Az egység teljesítménye még a nagyobb méretű hangszórókat is precízen működteti, így a hanghatás tiszta és erőteljes.

*Felszereltségtől függően

 

A könnyebben és gyorsabban kezelhető, mind a 8" (Lexus Link Connect felhő alapú navigációval), mind a 12,3" (Lexus Link Pro beépített navigációval) érintőképernyő esetében jobb felbontást biztosító Lexus Link Multimédia felhő alapú navigációt használ, így rendszeresen frissíti térképeit és a forgalmi adatokat. A rendszer élénk 3D grafikával és számtalan funkcióval van felszerelve - köztük a kedvencek és az elektronikus használati útmutató. A vezetési élmény javítása érdekében olyan szolgáltatások állnak rendelkezésre, mint az online forgalomkövetés, a parkolókeresés, az üzemanyag-töltőállomás keresés és az időjárás-előrejelzés.

Az UX 300h a frissítés részeként immár egy új, 12,3" teljesen digitális műszeregységgel is elérhető. A műszerek és információk elrendezése és kiemelése a kiválasztott vezetési módtól függően változik, és akár személyre is szabható.

Az Lexus Link alkalmazáshoz kapcsolódva UX modelljében elérheti a Lexus Csatlakoztatott Szolgáltatásait. A Lexus Link az alábbi szolgáltatásokhoz kínál ingyenes hozzáférést 10 éven át:

 

  • 'Vezetési információk: Nyomon követheti utazásait és azok paramétereit, illetve megjelölheti üzleti útjait.
  • Hibrid vezetési tréner: Segít, hogy még takarékosabban tudja vezetni autóját.
  • Saját autó keresés: Megállapítja a Lexusa helyzetét, és elvezeti hozzá.
  • Karbantartási napló: Segít követni UX modelljének karbantartásait.
  • Visszajelző lámpák: Elmagyarázza a hiba jelzések jelentését, és tájékoztat az aktív hibákról.
  • Őrangyal üzenetek: Értesíti Önt, ha nyitva hagyta autójának ajtajait, ablakait, vagy elfelejtette lekapcsolni a fényszórókat.
  • Akkumulátor felügyelet: figyeli az autó 12 V-os akkumulátorának töltöttségi szintjét.
  • Távirányítású klíma: Az UX távirányítású klímavezérlést is kínál, beleértve a kormányfűtést, ülésfűtést és az utastér hőmérsékletének beállítását.
  • Távvezérlés: jégtelenítse szélvédőjét, aktiválja a vészvillogókat vagy nyissa/zárja UX modelljét akár otthonának kényelméből.

A berendezés színesben, közvetlenül a szélvédőre vetíti ki a vezető számára fontos információkat. A 260 mm x 97,5 mm méretű képen a navigációs utasításokat, az audiorendszer beállításait vagy a biztonsági figyelmeztetéseket is anélkül olvashatja le, hogy elfordítaná tekintetét az útról.

* Felszereltségtől függően.

 

 

A Lexus UX 300h

Készüljön fel a még nagyobb élményekre!

 

A prémium kompakt UX 300h modell volánja mögött a fejlett műszaki megoldások és a vonzó elektrifikáció lesznek az útitársai. Az ötödik generációs Lexus öntöltő hibrid hajtástól kezdve egészen az áttörést jelentő Lexus Safety System+ rendszerig fedezze fel, hogy az UX 300h vezetése hogyan lesz igazán izgalmas és érzelemdús!

 

ux300h 1

 

 

ERŐSEBB. HATÉKONYABB. ÉLVEZETESEBB.

 

Az UX 300h új Lexus öntöltő hibrid technológiája a szuperhatékony 2,0 literes benzinmotort nagy teljesítményű elektromotorral (FWD) vagy elektromotorokkal (AWD) kombinálja, így a rendszer összteljesítménye 199 lóerőre nő. Kiemelkedően alacsony üzemanyag-fogyasztást és kiváló elektromos vezetési élményt biztosít, hogy megtapasztalhassa a zavartalan utazást, hatótáv-problémák nélkül. A könnyebb, ugyanakkor nagyobb teljesítményű lítium-ion akkumulátornak köszönhetően pedig erőteljesebb és egyenletesebb az autó gyorsulása.

 

Az UX 300h az úttartást és a nehéz körülmények közötti használat élményét fokozva megkapta a továbbfejlesztett E-FOUR rendszert, amely egy új, a jelenlegi egységnél több mint ötször erősebb, 30 kW-os hátsó elektromotorral rendelkezik. A jobb irányíthatóság érdekében az új shift-by-wire technológia kínál még kellemesebb és gyorsabb kezelhetőséget.

 

ux300h 2

 

 

RÉSZLETGAZDAG, SZEMÉLYRE SZABOTT STÍLUS

Tegye még személyesebbé az UX vezetési élményét, és válasszon egy élénk színt vagy mélyfényű, különleges fényezést. Az F SPORT és az F SPORT Design változatok mostantól többféle színben is választhatók, köztük az új rozébarna színben, a kontrasztos, kéttónusú fényezés pedig a fekete tető mellett mostantól az oszlopokat is magában foglalja. Ezen felül fekete tetősínek, fekete cápauszony-antenna és légterelő teszi igazán egyedivé a karakteres megjelenést.

 

A Takumi kézművesség művészetét megtestesítő, immár az UX-hez is elérhető bőrkárpitozást a "sashiko" ihlette. Ez egy hagyományos japán steppelési technika, amelyet a harcművészeti egyenruhák készítésekor használnak. Az ülések látványos megjelenését fokozva a steppelt bőrt olyan perforációs mintákkal díszítik, amelyek matematikai görbéket és gradációkat alkotnak tökéletes összhangban. A környezetbarát belső tér mostantól szövet és Tahara szintetikus bőr kárpitozással is elérhető.

 

 

ÁTTÖRÉST JELENTŐ BIZTONSÁGI RENDSZEREK

Az UX 300h új szintre emeli a biztonságot a Lexus Safety System + legújabb generációjának fejlett aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel, valamint a fokozott balesetveszély-felismerést kínáló kiegészítő funkciókkal.

 

Az Ön bizalmát és nyugalmát fokozva az éberség figyelő monitor ellenőrzi a vezetőt a fáradtság vagy a figyelemhiány jeleit keresve. Emellett a proaktív vezetéstámogató asszisztens vezérli a fékeket, hogy segítsen biztonságos távolságot tartani a közlekedőktől és az autó előtt lévő tárgyaktól, a kormányrásegítést pedig a biztonságos és precíz vezetés elősegítése érdekében állítja be.

 

A holttérfigyelővel felszerelt UX exkluzív biztonságos kiszállást segítő rendszere vizuális és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt és az utasokat a hátulról közeledő forgalom esetén, hogy az ajtónyitáskor elkerülje a baleseteket.

 

 

FEJLETT, VEZETŐ-KÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA

Az UX 300h modell egy új, 12,3", teljesen digitális műszeregységet is kapott. Az adatok és az információk elrendezése és kiemelése a kiválasztott vezetési módtól függően változik, és testreszabható. Az összpontosítást segíti a head up display, amely közvetlenül a szélvédőre vetíti a vezetési információkat, így a navigációt, a biztonsági funkciókat és az audiobeállításokat anélkül ellenőrizheti, hogy szemét levenné az útról.

 

 

LEXUS UX GALÉRIA