RX

MINDIG MÁSOK ELŐTT!

Az új Lexus RX már az első pillantástól lenyűgöz merész SUV formáival, amelyeket úgy alkottunk meg, hogy vonzzák a tekinteteket, és mindig az élre törjenek. A minden szögből erőt és elszántságot sugárzó utastérben a vezetőközpontú „Tazuna” filozófia és az opcionális bőrmentes kárpitozás hívja fel magára a figyelmet. Ahhoz, hogy valóban „csodálatos élményben részesüljön”, üljön be az új RX 450h+ plug-in hibrid, az RX 500h nagyteljesítményű hibrid vagy az RX 350h öntöltő hibrid volánja mögé, és rögtön érezni fogja, hogy mire gondolunk.

 

 

F SPORT DESIGN FELSZERELTSÉG

 

2023 lexus rx f sport column

AZ F SPORT DESIGN FELSZERELTSÉG A KÖVETKEZŐ MODELLVÁLTOZATOKHOZ ELÉRHETŐ: RX 450h+, RX 350h

Az RX kínálatához immár a sportos F SPORT Design felszereltség is csatlakozott. Az újdonság a plug-in hibrid RX 450h+, az öntöltő hibrid RX 350h modellváltozathoz is elérhető lesz.

Az F SPORT Design stíluselemeknek köszönhetően még látványosabb lett az RX. A fekete hűtőrács és légbeömlők tovább erősítik az RX megjelenését és tekintélyét. A szintén feketére színezett első alsó és hátsó lökhárítók - amelyek selyemfényű ezüst betétekkel vannak díszítve - még jobban kiemelik a hétféle prémium fényezést, köztük az F SPORT fehér és égszínkék árnyalatot.

 

MERÉSZ F SPORT MEGJELENÉS

Az F SPORT Design felszereltség feltűnő, merész megjelenését a stílusos, fekete külső tükörborítások és a dinamikus, 21” fekete keréktárcsák emelik ki, amelyek az F SPORT Performance verzióval megegyező formákat, ugyanakkor jellegzetes, fényes felületet kaptak.

Az F SPORT Design modelleket egy exkluzív embléma teszi azonnal felismerhetővé, amely az ikonikus, kupészerű formákkal rendelkező RX oldalán diszkréten, ezüst háttérrel jeleníti meg a legendás Lexus F betűt.

2023 lexus rx bold design column

 

2023 lexus rx ammonite sand gallery interior

LUXUS ÉS KÉNYELEM

A letisztult és tágas utastérben az F SPORT Design felszereltség a híres Lexus Takumi kézművesek által teremtett barátságos luxus előnyeit élvezi. Az F SPORT Design modelleken alapfelszereltség a többszínű ambient belső világítás és a valódi bőr ülésborítás. Négy belső színkombinációt kínál az új felszereltség, köztük a mutatós kagylófehér és mogyoróbarna opciókkal. A kormány mögött ülve a vezető közvetlen, mégis intuitív kezelőszervekkel irányíthatja az autót, amelyek a Lexus Tazuna koncepcióján alapulnak. Ez leegyszerűsíti a kezelőszervek és az információforrások elhelyezését és működtetését, hogy a vezető a lehető legtöbb figyelmet fordíthassa a vezetés élményére.

 

 

Teljesítmény

 

rx car chapter performance extremely strong platform

RENDKÍVÜL ERŐS PLATFORM

Az új RX a GA-K platformra épül, amely hosszabb tengelytávot biztosít, míg a karosszéria merevségének növelését szem előtt tartva további kereszttartókat és merevítőket is beépítettek. Az új platform a korábbinál 90 kilogrammal könnyebb, és alacsonyabb a súlypontja, míg a tengelytáv 60 milliméterrel megnőtt. Mindezek ellenére a teljes hossz változatlan maradt az elődhöz képest. A nyomtáv szélesebb, a kerekek pedig nagyobbak, ami magabiztosabb kiállást és tapadást tesz lehetővé.

 

DIRECT4 / E-FOUR TELJESÍTMÉNYVEZÉRLÉS

Az RX 500h erőátvitelét a DIRECT4, egy új, exkluzív Lexus hajtási technológia vezérli. Ez a fejlett, új rendszer minden vezetési helyzetben folyamatosan egyensúlyba hozza az erőt és a nyomatékot az első és a hátsó tengely között, pontosabban, mint azt bármely mechanikus rendszer valaha is meg tudná tenni. A DIRECT4 az út és a kormánykerék között jobb kommunikációt, nagyobb stabilitást és kiváló menetdinamikát biztosít nagy tempónál. Az új RX 350h és RX 450h+ modellekben megtalálható E-FOUR elektromos összkerékhajtási rendszert továbbfejlesztették, így az 54 lóerős hátsó elektromotor folyamatosan üzemel, így nagyobb nyomatékot és nagyobb tapadást biztosítva.

rx car chapter performance direct 4 e four power control

 

rx car chapter performance adaptive variable suspension

ADAPTÍV VÁLTOZÓ FELFÜGGESZTÉS*

Az RX új, jelentős teljesítménynövekedést lehetővé tevő, többlengőkaros hátsó felfüggesztése kiváló oldalstabilitást biztosít. Nagyobb nyomatékot is képes kezelni, emellett jelentősen csökkenti a zajt, a vibrációt és a feszességet. A kifejezetten a vezethetőség és a gyors kanyarokban való kezelhetőség javítására hangolt adaptív változó felfüggesztés (AVS) mind a négy keréken szabályozza a csillapító erőt.

*Kizárólag az RX 500h, illetve a Luxury felszereltségi szintű RX 450h+ és RX 350h modellekhez elérhető

 

A kivételesen csendes, és mindössze 1,1–1,2 g/km széndioxid-kibocsátással büszkélkedő RX 450h+ Lexus plug-in hibrid hajtása új mércét állít fel a „kompromisszummentes” elektrifikált járművek mezőnyében. 309 lóerős teljesítményével 6,5 másodperc alatt képes letudni 0-100 km/órás gyorsulást, amihez a nagy kapacitású plug-in hibrid rendszer is hozzájárul. Ez utóbbi egy 2,5 literes benzinmotort kombinálja egy elektromotorral/generátorral és egy 18,1 kWh lítium-ion akkumulátorral. A közel 70 kilométeres elektromos hatótávolság (kombinált ciklusban, városban akár 90 km) mellett az RX 450h+ akár 135 km/órás sebességet is képes elérni EV módban.

A csúcskategóriás elektrifikált képességeket szem előtt tartva terveztük meg a lenyűgöző RX 500h nagyteljesítményű, turbómotoros hibrid modellt. A 2,4 literes turbómotorból és hatfokozatú automata sebességváltóból álló, teljesen új hibrid rendszer által leadott 371 lóerős (273 kW) teljesítmény révén 6,2 másodperc alatt képes elérni álló helyzetből a 100 km/órás sebességet. Az út és a kormánykerék közötti közvetlen kommunikációt biztosító DIRECT4 összkerékhajtási rendszer elképesztő stabilitást biztosít még nagy sebességnél is.

A minden helyzetben kényelmet és magabiztosságot nyújtó RX 350h öntöltő hibrid rendszere zökkenőmentesen biztosítja a 2,5 literes benzinmotor és az elektromotor(ok) közös munkájából származó 250 lóerőt (184 kW). Az eredmény mindössze 7,9 másodperces 0-100 km/órás sprint és kiemelkedő hatékonyság, ami 142-149 g/km széndioxid-kibocsátással és 6,3-6,6 l/100 kilométeres üzemanyag-fogyasztással párosul.

 

 

Biztonság

 

rx car chapter safety third generation lexus safety system

HARMADIK GENERÁCIÓS LEXUS SAFETY SYSTEM +

A vadonatúj RX a Lexus Safety System + legújabb, 3. generációja által felvonultatott fejlett, aktív biztonsági és vezetőtámogató rendszerek előnyeit élvezi, amelyeket a balesetveszély még hatékonyabb felismerése érdekében továbbfejlesztettünk és további funkciókkal láttunk el. Ezek közé tartozik a proaktív vezetési asszisztens kormányrásegítéssel és az új éberség figyelő monitor, amely érzékeli a vezető fáradtságának vagy figyelmetlenségének jeleit. Ezenkívül a proaktív vezetési asszisztens az elülső kamerát használja a kanyar szögének meghatározására, és beállítja a kormányzási erőt, amikor közeledik a kanyar.

 

TOVÁBBFEJLESZTETT ÜTKÖZÉST MEGELŐZŐ BIZTONSÁGI RENDSZER

A motorkerékpárok nappali észlelése mellett a továbbfejlesztett Lexus ütközést megelőző rendszer még több lehetséges ütközés elkerülését teszi lehetővé, például balra/jobbra kanyarodáskor, illetve bevágás esetén. Felismeri az ütközés kockázatát a szembejövő forgalommal vagy az átkelő gyalogosokkal, amikor egy kereszteződésben kanyarodik az autó. Az ütközések elkerülésének esélyét fokozza a vészhelyzeti kormányzássegítő asszisztens is.

rx car chapter safety advanced pre collision system

 

rx car chapter safety dynamic radar cruise control

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

A rendszer egy milliméteres hullámhosszú radar és egy kamera segítségével érzékeli a Lexus előtt haladó járművet, és megfelelő követési távolságot tart. Ha az elöl haladó jármű megáll, a rendszer az RX-et is állóra fékezi. Ha az említett jármű elindul, az RX is elindul vele együtt. A rendszer korán észleli az elé vágó járműveket, és sáv- és nyomtartó rendszerrel együtt dolgozva automatikusan csökkenti a sebességet a kanyarokban. A dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika attól is védelmet biztosít, hogy a sávon kívül haladó lassabb járművekkel összeütközzön.

 

A legújabb akadályfelismerő asszisztens rendszerünkkel felszerelt RX úttörő, új proaktív vezetési asszisztense aktív vezetési asszisztens technológiával figyeli a közlekedőket és az autó előtt lévő tárgyakat, illetve szükség esetén proaktívan vezérli a fékeket és a kormányzást, hogy biztonságos távolságot tartson tőlük. Továbbá, a lassítási asszisztens a gázpedál felengedésekor egyenletesebb és biztonságosabb lassítást tesz lehetővé, amely egy kanyar vagy az elöl haladó jármű közeledése esetén hasznos. A rendszer érzékeli a kanyarokat is, és beállítja a kormányzást segítő erőt a biztonságos és pontos kormányzás elősegítése érdekében.

Az úttörő BladeScan® adaptív távfény-vezérlés (AHS) jóval nagyobb látóteret biztosít a vezető számára, mint az átlagos LED fényszórók. Tizenkét LED fénye vetül a percenként 6000 fordulattal pörgő tükörlencsékre, majd a fénycsóva egy lencsén keresztül lép ki a fényszóróból. Tesztjeink bizonyították, hogy így előbb láthatóvá válnak a táblák és a gyalogosok, anélkül, hogy zavarnánk a többi közlekedőt.

A kiemelkedően erős utascellában 12 fejlett légzsák is támogatja az autóban helyet foglalók védelmét: kétlépcsős légzsák és térdlégzsák a vezető számára, egylépcsős légzsák az első utas számára, középső légzsák, amely csökkenti a vezető és az első utas ütközését, oldallégzsákok az első üléseknél és függönylégzsákok, melyek mindkét oldalon végigfutnak az utastéren.

 

 

MERÉSZ FORMÁK

 

rx car chapter bold design newly designed alloy wheels

ÚJ KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK

A kifejezetten a Luxury felszereltséghez megalkotott, 20 küllős, 21" keréktárcsák látványos metálfényt és csiszolt részleteket kaptak, ezzel összetéveszthetetlen megjelenéssel felruházva az RX-et.

 

ÚJ ORSÓ FORMÁJÚ TEST / JELLEGZETES HŰTŐRÁCS / TRIPLA-LED FÉNYSZÓRÓK

Az elektrifikáció felé haladva tervezőink vállalták azt a kihívást, hogy integrálják az új „orsó formájú test” formai identitást az új RX megjelenésébe. Ez a hűtőrács karosszériába való nagyobb beolvadását eredményezte, amely érezteti az autó elektrifikált hajtását és szembetűnővé teszi az alacsony súlypontot. A kompaktabb és karcsúbb fényszórók, a légbeömlők és a szélesebb nyomtáv (15 mm) tovább erősítik a stabil, magabiztos megjelenést. Karcsúbb, élesebb és vízszintesebb kialakításával a lenyűgöző, háromprojektoros LED fényszórók a BladeScan® adaptív távfény-vezérléssel (AHS) igazán kifinomult megjelenést biztosítanak.

rx car chapter bold design signature grill triple led lights

 

rx car chapter bold design signature rear design

MERÉSZ FORMÁK

Hátul a Lexus új jellegzetessége látható: az összefüggő fénycsík és az L-alakú helyzetjelzők az új RX teljes szélességében végighúzódnak. Ez az egyetlen vonalból álló hátsó fénytest kiemeli az autó ikonikus formáját, míg a szélesebb hátsó nyomtáv (65 mm) fokozza az autó dinamikus kiállását. Az újratervezett hátul közepén elhelyezett LEXUS logó modern és könnyen felismerhető megjelenést ad az újdonságnak.

 

Annak érdekében, hogy az utasteret még vezetőközpontúbbá tegyük kifejlesztettük a Tazuna koncepciót. Ez a japán kifejezés annyit tesz, hogy „gyeplő”. A Tazuna ennek megfelelően a közvetlen, mégis intuitív irányításra összpontosít. Az információforrások, mint például a központi kijelző, a multi-információs kijelző, a műszeregység és magasabb felszereltségekben a head-up display tökéletesen vannak csoportosítva, így tartalmuk leolvasása minimális szem- és fejmozgást igényel. Tervezőink minimalista, ugyanakkor intuitív és átgondolt belső teret kívántak létrehozni a legjobb minőségű anyagok felhasználásával. Az új RX egyik legfontosabb újítása a bőrmentes belső tér lehetősége, amelyet a környezettudatos fogyasztók növekvő igényeire reagálva alkottunk meg. A Comfort felszereltségi szinten nemcsak az üléseket, hanem a kormánykereket és a váltógombot is kiváló minőségű Tahara kárpit borítja.

Az új Lexus ambient belső világítás funkciójának köszönhetően az RX akár 64 árnyalatot tartalmazó hangulatvilágítását a saját kedvére szabhatja. Az L-finesse filozófiánkat alapul véve a Lexus belső tervezői 14 színt fejlesztettek ki, amelyek a gyönyörű természeti jelenségek látványa által ébresztett érzéseket hivatottak felidézni. Ezen árnyalatok célja, hogy biztosítsák az omotenashi vendégszeretetet a következő témákon keresztül:

  • Gyógyulás: Nyugodt árnyalatok teremtenek gyógyító környezetet, amelyben a természet zöldje, valamint az élet ereje és dinamizmusa munkálkodik.
  • Pihenés: Meleg árnyalatok teremtenek pihentető környezetet, amely tele van életerővel és együtt rezonál a napfény erejével és a föld szívverésével.
  • Éberség: Fehér tónusok teremtenek éberséget fokozó környezetet, mely a nappali fényt idézve ébreszti fel az elmét.
  • Koncentráció: Misztikus hűvös árnyalatok teremtenek olyan környezetet az elme számára, amelyben könnyebb koncentrálni - mindezt az idő múlásának és a természet átmeneti állapotainak felidézésével.
  • Izgalom: A tűz különböző színei teremtenek izgalmas környezetet a vezető számára, megidézve a lángok számtalan lenyűgöző árnyalatát.

*Felszereltségtől függően.

 

 

Innovatív technológia

 

rx car chapter innovative technology 21 speaker mark levinson

21 HANGSZÓRÓS MARK LEVINSON AUDIORENDSZER*

Az RX közel hangtalan utastere tökéletes környezetet biztosít az egyedi, 21 hangszórós Mark Levinson Premium Surround audiorendszer számára. A magasabb felszereltségi szintekhez járó, az exkluzív audiopartnerünk által megalkotott rendszert kifejezetten az autó utasteréhez optimalizálták. Az új 3D Surround Mark Levinson Surround rendszer és a Quantum Logic Immersion segítségével páratlan 7.1 csatornás házimozi élményt nyújtó ClariFi elemzi a tömörített hangforrást, és a kivételes hangminőség érdekében kiegészíti az elveszett adatokat. A koncerttermi élményt tovább fokozva a csomagtérben található 22 centiméteres mélynyomó gazdag és erőteljes hangzást produkál, élénken kifejezve az adott zene eredeti hangulatát és kontúrját.

Kizárólag az RX 500h, illetve a Luxury felszereltségi szintű RX 450h+ és RX 350h modellekhez érhető el.

 

DIGITÁLIS PANORÁMA MONITOR

A kis helyeken való könnyebb manőverezés érdekében, a digitális panoráma monitor 360 fokos élőképet közvetít az autó környezetéről és előre rögzített képet az autó alatti körülményekről. Ezenkívül egy virtuális háromdimenziós képet is létrehoz az RX-ről, amelynek köszönhetően olyan, mintha felülről láthatnánk az autót. Mindeközben a képernyőn segítséget nyújt a manőverek befejezéséhez a következő funkciók által:

  • Az oldaltávolság nézet segítségével figyelheti a rendelkezésre álló teret, amikor egy keskeny úton halad el egy másik jármű mellett.
  • A kanyarodási nézet segít elkerülni a padkákat kanyarodáskor.
  • Az első keresztirányú forgalomfigyelő rendszer figyelmeztet a közeledő autókra, és az autó elejénél és oldalánál feltűnő akadályokra.
  • Az ütközést megelőző rendszer és a parkolást támogató fékrendszer figyelmeztet az esetleges ütközésekre, és amennyiben szükséges, be is avatkozik.
  • Az RX alatti nézet segít, ha elhagyná az aszfaltot.
rx car chapter innovative technology digital panoramic view monitor

 

rx car chapter innovative technology safe exit assist

BIZTONSÁGOS KISZÁLLÁST SEGÍTŐ RENDSZER

Az RX e-Latch elektronikus ajtózár rendszere össze van kötve a holttérfigyelő rendszerrel , kialakítva a biztonságos kiszállást segítő rendszert, amely figyeli a hátulról érkező autókat vagy kerékpárosokat és szükség esetén megakadályozza az ajtó(k) nyitását. Kutatásaink szerint ezzel 95 százalékkal csökken az ajtónyitással összefüggésbe hozható balesetek kockázata.

 

A jármű adatait színesben vetíti ki közvetlenül a szélvédőre. A nagyobb, 10” head-up display többek között a navigációs rendszer utasításait, a biztonsági asszisztensek állapotát, a jármű adatait és az audiorendszer beállításait is Ön elé varázsolja, így nem kell levennie a tekintetét az útról. Az érintőfelületes kormánykeréknek köszönhetően a használata zökkenőmentes.

 

 

Prémium hibrid garancia

Célunk, hogy ügyfeleink várakozásait minden területen felülmúljuk, legyen szó modelljeink látványos formavilágáról, a luxus új szintjét képviselő prémium kidolgozottságáról, a jövőbemutató technológiákról, vagy épp autóink legendás megbízhatóságáról és az azokhoz kínált szolgáltatásokról.

E szellemiség jegyében dolgoztuk ki Ön számára Prémium Hibrid Garancia programunkat, mely nem csak öntöltő hibrid modelljeinkre, hanem a plug-in hibrid modellekre is érvényes.

rx car chapter left right owner benefits 1440x1080

 

 

FEDEZZE FEL AZ RX ÁLTAL KÍNÁLT LUXUST, KIFINOMULTSÁGOT ÉS ÚJ MÉRCÉT FELÁLLÍTÓ FORMÁKAT!

LEXUS RX GALÉRIA