2024. március 25.

A Lexus öt évvel ezelőtt sokakat ámulatba ejtett, amikor bemutatta 65 lábas, LY 650 névre keresztelt luxusjachtját. Az elmúlt években ’egyszerű high-tech környezettudatos luxusautógyártóból’ globális prémium életmódmárkává előlépő Lexus most tovább emelte a tétet és LY 680 néven bemutatta a hajó új generációját, amelynek fedélzete és úszóplatformja egyaránt kibővült, így több hely áll rendelkezésre az élvezetekhez és a pihenéshez. A Lexus LY 680 gyártását a Horizon Group végzi, amely a szuperjachtok építése terén kiforrott, fejlett technológiájáról ismert, így méltó partnere a hagyományosan a világ legfejlettebb technológiáit a kézműves kidolgozottság legmagasabb szintjével ötvöző Lexusnak.

 

Lexus LX 680 8 másolata

 

A Lexus luxusjachtja, az LY 650 újabb fokkal fejlebb lép evolúciójában, az új generáció számos izgalmas fejlesztéssel, LY 680 néven mutatkozik be. A megrendeléseket 2024. március 21-től kezdődően kizárólag Japánban, a Toyota Marine értékesítési irodáiban és néhány kiválasztott kereskedőnél lehet majd leadni. A Lexus célja, hogy luxus életstílus-márka legyen, és a csúcsot képviselő luxusjacht a Lexus „Crafted” formatervezési filozófiájának megtestesítője. Az LY 680 ezt a filozófiát úgy mutatja be, hogy minden egyes részletre kiemelten odafigyel, hogy felülmúlja az ügyfelek elvárásait, és olyan egyedülálló élményt nyújtson, amely még a tengeren is stimulálja az érzékeket.

 

Lexus LX 680 2 másolata

 

A luxusjacht koncepciója szerint „olyan, mintha egy búvóhely lenne a tenger közepén, olyan helyet biztosítva, ahol az igényes ügyfelek szabadnak és nyugodtnak érezhetik magukat”. A külső megtestesíti a Lexus L-finesse formatervezési filozófiáját, a belső tér pedig a legapróbb részletekig gondosan kidolgozott, hogy kényelmes életteret biztosítson. A teljesítményt tekintve a Lexus célja a magabiztos utazóteljesítmény, stabil manőverezhetőség, kiváló menetkomfort és csendesség.

 

Lexus LX 680 9

 

A gyártást a Horizon Group végzi, amely a szuperjachtok építése terén kiforrott, fejlett technológiai képességeiről híres. A Horizon Group képességeinek és a TPS-n (Toyota gyártási rendszer) alapuló jachtgyártási módszereknek a kombinálásával mindkét márka erősségeit kihasználva további fejlesztéseket értek el. Az LY680 egy 1/20 méretarányú modellje a 2024-es Japán Nemzetközi Hajókiállításon látható, amelyet a Pacifico Yokohamában rendeznek meg 2024. március 21-24. között. Az első darab a tervek szerint 2026 tavaszán kerül leszállításra, a vevői igények alapján pedig a további tengerentúli piacokon történő értékesítést is fontolóra veszik.

 

A fedélzet és az úszóplatform bővítése nagyobb teret biztosít a szórakozáshoz és a pihenéshez

A fedélzet 1400 milliméterrel hosszabb lett, és egy újabb tágas kanapét és grillsütőt  kapott, így a vendégek pihenhetnek és élvezhetik a friss óceáni szellőt. Ezenkívül az úszóplatformot 700 milliméterrel bővítették, amely lehetővé teszi, hogy az utasok széles körben kihasználják a jachtot a különböző szórakozási lehetőségek terén, beleértve a személyes vízijárműveket is.

 

Lexus LX 680 3 másolata

 

A gyártásért a Horizon Group felel

A Horizon Group, amely az LY680-at építi, Ázsia vezető luxusjacht gyártója, amely a fejlett technológiát és kiváló gyártási módszereket alkalmazó, egyedi építésű jachtokra specializálódott. A Lexus dizájnfilozófiája, az L-finesse által inspirált elegáns stílus és a Horizon Group szuperjachtok gyártása terén elért képességeinek kombinációja mindkét márka erősségeit kihasználva egy igazán látványos jachtot eredményez.

 

LY680 főbb adatok

Teljes hosszúság

[m]

20,66

Teljes szélesség

[m]

5,76

Motor

Típusa

Twin Volvo IPS 1350/1050

Üzemanyagtartály

[L]

4.012

Friss víz tartály

[L]

852

Szobák száma

-

3 szoba (6 ágy)

Férőhely

-

15

 

A Lexus

A Lexus 1989-ben indult útjára egy zászlóshajó szedánnal és egy olyan ügyfélélménnyel, amely segített meghatározni a prémium autóipart. 1998-ban a Lexus bevezette a luxus crossover kategóriát a Lexus RX bemutatásával. A Lexus a prémium hibridek eladásainak vezetője, a márka mutatta be a világ első prémium hibridjét, és azóta több mint 2,83 millió elektrifikált járművet adott el, beleértve a HEV-eket, PHEV-eket és BEV-eket is. A márka mára Európában 99%-ban elektrifikált autókat értékesít, 2030-tól pedig Európában, Észak-Amerikában és Kínában kizárólag akkumulátoros elektromos járműveket hoz majd forgalomba, 2035-től pedig a világ minden részén csak zéró emissziós járműveket értékesít majd.

 

Lexus LX 680 7 másolata

 

A merész, kompromisszumok nélküli dizájn, a kivételes kézműves kivitelezés, az élvezetes teljesítmény és a kompromisszumok nélküli minőség és megbízhatóság iránti megingathatatlan elkötelezettséggel rendelkező globális luxusautó-márka, a Lexus a globális prémium vásárlók következő generációjának igényeihez igazodva fejlesztette ki kínálatát, amely jelenleg világszerte több mint 90 országban/régióban érhető el. A Lexus munkatársai/csapattagjai világszerte elkötelezettek az olyan csodálatos élmények megteremtése iránt, amelyek egyedülállóan Lexus jellegűek, és amelyek izgalomba hozzák és megváltoztatják a világot.