Lexus | Debrecen

Hírlevél feliratkozás

Rajztanfolyam a Lexustól?

A világ vezető környezetbarát luxusautógyártója, a Lexus jól ismert modelljeinek lenyűgöző, egyszerre letisztult és futurisztikus formavilágáról. A nemzetközi dizájnvilág élvonalában jegyzett autógyártó most globális közösségi programjának keretein belül különleges kezdeményezést, egy nem mindennapi rajztanfolyamot indít útjára, amelynek keretében a világ egyik legelismertebb dizájnere, a Lexus világszintű formatervezési igazgatója, Koichi Suga lépésről lépésre mutatja be, hogyan kell autókat rajzolni.

A Lexus által nemrégiben útjára indított Lexus Creates nevű kezdeményezés innovatív és szórakoztató tevékenységekbe vonja be az érdeklődöket a sorozat témái egytől egyig kapcsolódnak a Lexus formatervezéssel és kézművességgel kapcsolatos értékeihez, és ráirányítják a figyelmet a márka kreatív partnereire is. A sorozat ezúttal egy rajztanfolyammal folytatódik, amit a Lexus globális formatervezési igazgatója, Koichi Suga tart, aki segít a nézőknek elsajátítani azokat a rajzolási fogásokat, amelyekkel megfelelően tudnak ábrázolni egy autót. A neves dizájner útmutatásával a lelkes amatőrök a Lexus zászlóshajó kupéját, az LC 500-ast rajzolhatják le. Koichi Suga volt egyébiránt a a vezető formatervező az ötödik generációs Lexus LS zászlóshajó limuzin fejlesztési folyamatában is. Kreatív megközelítésének köszönhetően a luxuslimuzin formája karcsú és látványos lett, méltó képviselőjeként a márka merész formanyelvének. A teljes videó az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=43Nkw6wkeGc&t=5s

 

„Formatervező vagyok, ezért a rajzolás mindig is alapkészség volt számomra, és végtelenül élveztem azt a magas szintű kreativitást, amit a rajz lehetővé tesz. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy különleges képesség. Én viszont azt gondolom, hogy bárki megtanulhat rajzolni, és ezáltal kiélvezni a gondolatok kifejezésének ezt a kötetlen formáját. A stílustól vagy a képességektől függetlenül nagyon komoly mentális és érzelmi előnyökkel jár, ha az emberek megtanulják az önkifejezés valamilyen módját.” - avat be Suga.

Ezen a videotanfolyamon Suga lépésről végig vezeti a nézőket az autóipari rajzolás alapjain. Csupán papírt és ceruzát használva, egyszerű vonalakkal és könnyen érthető instrukciókkal kelti életre az LC 500-ast, miközben fellebbenti a fátylat az autóipari formatervezés érdekes folyamatairól.

Bár már évtizedek óta tervezek járműveket, mégis úgy érzem, hogy a rajzolás ma is pontosan olyan izgalmas és megnyugtató dolog, mint amikor kisdiákként elkezdtem autókról álmodozni.” – árulja el Suga, aki azt is kihangsúlyozza, hogy ezekben a nehéz időkben a kreatív gyakorlatok kifejezetten segítenek kikapcsolódni.

A Lexus Creates

A Lexus Creates kezdeményezés a luxusmárka új tartalomszolgáltató sorozata. Ez a közösségi médiára alapozott program olyan tevékenységekbe vonja be a résztvevőket, amelyek kellemes elfoglaltságot jelentenek, miközben mélyebben megismerhetik a Lexus nevéhez fűződő dizájn és kézműves kidolgozás mesteri színvonalát. Mindezt olyan partnerek segítségével valósítják, akik különleges tehetségükkel alkotásra ösztönzik a résztvevőket, miközben hozzáértésüket is magasabb szintre emelik.

Lexus ES rajz LexusDebrecenLexus ES LexusDebrecen

Lexus LC rajz LexusDebrecenLexus LC LexusDebrecen

Lexus LS rajz LexusDebrecenLexus LS LexusDebrecen

Lexus NX rajz LexusDebrecenLexus NX LexusDebrecen

Lexus RX rajz LexusDebrecenLexus RX LexusDebrecen

Lexus UX rajz LexusDebrecenLexus UX LexusDebrecen

 

 

lexus lbx szinezo